.
Sabien Tiels
donderdag 1 augustus 2024

Sabien Tiels is klaar voor Rocco Sinfonico

"Fijn dat we de Rocco Granata kunnen eren terwijl hij er zelf bij is!”

Komende zondagavond 4 augustus 2024 kan je in de prachtige omgeving van de Maasmechelse Terhills gaan kijken en genieten van ‘Rocco Sinfonico’. Componist-dirigent Dirk Brossé brengt daar samen met de 46 muzikanten van het Flanders Festival Orchestra en gastartiesten Sabien Tiels, Lucas Van den Eynde en de Belgische tenor Stefan Cifolelli, een prachtig eerbetoon aan de figuur en de muziek van Rocco Granata, de 85-jarige zanger-componist en voormalige platenbaas die met ‘Marina’ een wereldhit scoorde in 1959. “Ik heb meteen toegezegd, omdat ik een grote boon heb voor de persoonlijkheid van Rocco. Bovendien ben ik natuurlijk een bewonderaar van de muziek die hij geschreven heeft. Het is voor mij ook een opportuniteit om met een groot symfonisch orkest op te treden, met arrangementen van Michel Bisceglia en onder leiding van dirigent Dirk Brossé. Ik vind het fijn dat we dit eerbetoon brengen terwijl Rocco er zelf ook bij is”, zegt zangeres Sabien Tiels uit het Limburgse As, die als gastartieste op het podium staat.

“Ik waardeer Rocco voor zijn passie en gedrevenheid. Het leven was voor hem niet altijd simpel, maar hij heeft met twee handen de kansen gegrepen die hij kreeg. Hij heeft zijn passie voor muziek gevonden en gebruikt als kracht. Moed, gedrevenheid en passie is waar deze schone mens echt voor staat”, zegt Sabien Tiels, die Rocco Granata de afgelopen jaren veelvuldig aan het werk zag. “Het bijzondere is dat hij na zijn wereldhit ‘Marina’ altijd muziek bleef maken vanuit zijn hart. Dat hoorde je als hij op het podium stond. Rocco is een zanger-muzikant, een rasartiest. Zijn melodieën en rijke harmonieën in zijn nummers raken je keer op keer.”

Sabien Tiels, die in september in première gaat met haar nieuwste theatertournee ‘Bella Italia’, laat voorlopig niet in haar kaarten kijken wat betreft de nummers die ze op ‘Rocco Sinfonico’ gaat zingen. Toch wil ze al één tipje van de sluier lichten: “’Een eiland in groen en blauw’ van Marva staat op het lijstje, een song die Rocco schreef en op zijn platenlabel uitbracht. Het worden twee unieke concertavonden met prachtige arrangementen, in een unieke setting, waarbij de grootmeester himself wellicht nog eens op het podium staat. Een uniek moment dus voor wie deze levende legende nog eens aan het werk wil zien en horen. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe fijn dat ik het vind dat Rocco er zelf bij is, wat het eerbetoon alleen maar intenser maakt.”
‘Rocco Sinfonico’, met het 46-koppige Flanders Festival Orchestra onder leiding van Dirk Brossé en met gastartiesten Sabien Tiels, Lucas Van den Eynde, tenor Stefan Cifolelli en Rocco Granata, vindt plaats op zondagavond 4 augustus bij Terhills in Maasmechelen en op vrijdagavond 16 augustus 2024 bij het Kasteelvan Brasschaat. Net als de succesvolle filmische ‘Heroes’-concerten, 'Klassiek in het Park', 'Klassiek aan de Mijn'en 'Klassiek aan de Schelde’, is ‘Rocco Sinfonico’ een productie van La Volta. Tickets en info op www.lavolta.be .