.
Sabine Hagedoren
woensdag 31 januari 2024

Sabine Hagedoren: “Er is veel veranderd in al die jaren” 

Ze herinnert het zich nog goed 

2023 was het jaar waarin Sabine Hagedoren dertig jaar ‘Het Weer’ presenteerde. Zelf had ze er niet echt bij stil gestaan, want het voelt zo lang nog niet.

“Toen ik eraan begon, had ik nooit gedacht dat het zo'n lange reis zou worden. In mijn hoofd ben ik nog altijd die jongedame van 25”, lacht Sabine in Primo.

Om het te vieren, kreeg Sabine een terugblik op de afgelopen dertig jaar aan de hand van beelden. Daar merkte ze vooral dat ze veel heeft geleerd de afgelopen jaren en dat ze toch stevig is geëvolueerd.

“Ik was toen heel jong. De weerberichten duurden destijds één minuut met een korte round-up op Canvas, nu zijn er de hele dag door op radio en televisie. In het begin was ik niet eens fulltime in dienst, nu wel. Ja, er is veel veranderd in al die jaren.”

Haar eerste weerbericht, Hagedoren herinnert het zich nog alsof het gisteren was. Het was vooral een beetje doodgaan. “Ik was pokkenerveus. Maar eens je dan bezig bent en de eerste twee zinnen zitten goed, ben je vertrokken. Dan ebt de angst vanzelf weg. Eens de trein bolt, lukt het meestal probleemloos.”

Bio van Sabine Hagedoren

Meer Over:

Sabine Hagedoren