.
Sabine Hagedoren
zondag 28 januari 2024

Sabine Hagedoren: “Er zijn mensen die zeggen dat het niet zo erg is” 

Maar dat is niet waar 

Jarenlang was Sabine hagedoren de enige vrouw bij de VRT die het weer presenteerde. Nu heeft ze versterking gekregen van Jacotte Brokken en is er toch iets meer girlpower dan vroeger.

Het afgelopen jaar was op vlak van het weer vooral heel druk. “2023 was een jaar waarbij de uitzonderlijk warme periodes elkaar afwisselden met de nattere momenten. We zijn vaak in het nieuws geweest en dat is geen goed teken. Zo waren juni en september buitengewoon heet met verschillende hittegolven. Daartussen zaten de natte zomermaanden juli en augustus. Af en toe waren er ook veel te droge periodes. We hebben spijtig genoeg geregeld records moeten noteren”, zegt Sabine in Primo.

De verandering van het klimaat, het baart iedereen een beetje zorgen. Ook Sabine heeft meermaals haar bezorgdheid geuit.

“De mensen die zeggen dat het allemaal niet zo erg is en dat ze hopen dat wij een Spaans klimaat zullen krijgen, beseffen de ernst niet van de opwarming van de aarde. Het is een feit dat er meer extremen zullen komen en die gaan ons toch parten spelen. We gaan geregeld de gevolgen van de klimaatverstoring aan den lijve ondervinden, wees maar zeker. Nee, ik ben er niet gerust in.”

Bio van Sabine Hagedoren

Meer Over:

Sabine Hagedoren