.
News Image

Sabine Hagedoren maakt Big Jump

Weervrouw springt op 12 juli samen met Aquafin en duizenden Vlamingen voor proper water.


Op zondag 12 juli om 15 uur zullen duizenden Vlamingen in beken en rivieren springen naar aanleiding van de veertiende Big Jump (www.bigjump.be). Vlaams waterzuiveringsbedrijf Aquafin is opnieuw partner van het initiatief en roept samen met Big Jump-ambassadrice Sabine Hagedoren en organisatoren Natuurpunt, GoodPlanet Belgium en Bond Beter Leefmilieu iedereen op om voor proper water op te komen door op 30 Vlaamse locaties in het water te springen. Vorig jaar sprongen meer dan 2500 enthousiastelingen.



Als Vlaams waterzuiveringsbedrijf en partner van de Big Jump zet Aquafin zich in voor de waterkwaliteit in Vlaanderen door 81% van het huishoudelijk water (2 miljard liter per dag !) te zuiveren. Het effect op de Vlaamse waterlopen is duidelijk zichtbaar aan de heropleving van verschillende vissoorten en waterdieren. Maar ook wandelaars, fietsers, kanovaarders, vissers ervaren onder andere dankzij de inspanningen van Aquafin al een aantal jaren een betere waterkwaliteit.



Sabine Hagedoren zet dit jaar haar schouders onder de Big Jump. Als weervrouw ligt proper en levend water haar bijzonder nauw aan het hart. “Proper water is belangrijk voor duurzame drinkwatervoorziening en aangename recreatie voor de mensen maar is ook een voorwaarde voor een mooie en evenwichtige natuur waarin dieren, planten en mensen samenleven.”



In het promofilmpje roept zeemeermin Sabine iedereen op om mee te springen en belooft op 12 juli … niet te zingen! Sabine Hagedoren springt op 12 juli in Gent (Portus Ganda).


Bio van Sabine Hagedoren

Meer Over:

Sabine Hagedoren