.
News Image

Sabine Hagedoren opnieuw verliefd

Weervrouw viert voor het eerst kerstmis met nieuwe vriend.


Sabine Hagedoren kan terugblikken op een mooi jaar, want niet alleen vierde ze haar 25ste jaar als weervrouw, Sabine vond ook opnieuw de liefde...



Op 6 oktober 1993 was Sabine Hagedoren voor het eerst te zien als weervrouw. “Dat was iets groots. Ik was zenuwachtig,” klinkt het bij Sabine in Nina, de weekendbijlage van Het Laatste Nieuws. Het weerbericht werd toen immers nog rechtstreeks uitgezonden. Maar 25 jaar later is Sabine Hagedoren een vaste waarde geworden voor de televisiekijker. In die mate dat Sabine voor veel mensen een kennis is. En daar heeft de weervrouw een grappige anekdote over. Het gebeurt wel eens dat iemand haar op straat aanspreekt. “Hé Sabine, hoe is ‘t?” En dat ze niet meteen beseffen dat zij Sabine dan wel elke dag op tv zien, maar dat zij hen helemaal niet kent. “Ze denken dat ik een kennis ben.” Best wel grappig, geeft Sabine toe in Nina.



Maar 2018 was ook een goed jaar omdat Sabine opnieuw de liefde vond. “Stilletjesaan valt alles weer in de plooi”, geeft de weervrouw toe. Twee jaar geleden stierf haar echtgenoot Jurgen aan kanker. Jurgen was de vader van hun kinderen Lars (12) en Lise (11) en zelfs op zijn sterfbed dacht Jurgen aan zijn vrouw. Hij had nog één gouden raad voor zijn echtgenote. “Je mag niet alleen blijven. Ik wil dat je nog gelukkig wordt. Je bent veel te mooi om alleen te blijven. Maak er nog iets moois van.” Een uur later was hij er niet meer, vertelde Sabine in Die Huis.



En ondertussen heeft Sabine Hagedoren opnieuw de liefde gevonden. De gelukkige heet Sam Pauwels en werkt als grafisch ontwerpen. De twee vonden elkaar in de zomer en voor Sabine wordt het de eerste kerst met haar nieuwe liefde. Maar echt speciaal wordt dat niet. Sam heeft ondertussen haar familie en vrienden al ontmoet en kerstavond wordt een traditioneel familiefeest met kalkoen, veenbessen en kroketten. Oudjaar wordt dan met vrienden gevierd.



Sabine Hagedoren voelt zich ondertussen “redelijk goed”. Alles valt langzaam maar zeker weer in de plooi na het overlijden van haar echtgenoot. “Je zoekt je weg, en stilaan vind je die wel,” vertelt ze in Nina. “Mijn man zaliger zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Dat blijft zo. Die zal daar altijd zitten. Maar er is nóg plaats in mijn hart.” En meer valt daar niet over te vertellen, aldus de weervrouw.



Sabine Hagedoren vond het wel hartverwarmend dat ze zoveel mooie reacties heeft gekregen nadat haar echtgenoot overleed. “Bedankt,” wil ze nogmaals aan al die mensen zeggen. “Zoveel schone woorden van mensen die ik niet eens ken: dat is heel fijn.” Hartverwarmend en het heeft haar veel steun gegeven in die moeilijke periode.


Bio van Sabine Hagedoren

Meer Over:

Sabine Hagedoren