.
Sabine Hagedoren
vrijdag 6 oktober 2023

Sabine Hagedoren schrijft vandaag geschiedenis

Wat een prestatie!

De kans dat Sabine Hagedoren vandaag overladen zal worden met felicitaties is groot, want vandaag is het precies dertig jaar geleden dat de 55-jarige haar eerste weerbericht op de openbare omroep presenteerde. Sabine is met grote voorsprong de langst regerende weervrouw ooit op de Belgische televisie.

Dat deed Sabine Hagedoren bijna ononderbroken (haar kinderen moesten echt wel op de wereld gezet worden), want het weer stopt nooit. Het was Bavo Claes die Sabine Hagedoren in 1993 op het einde van het journaal introduceerde. Sindsdien is het weer alleen maar mooier én warmer geworden, met uitzondering van toch wel enkele ijskoude winters. Maar vandaag zorgt Sabine voor mooi weer en temperaturen tot 24 graden. Ideaal om haar jubileum als weervrouw te vieren. Of ze dat gaat doen? Mogelijk niet, voor Sabine is het ergens een dag als een ander.

Met haar 55 heeft Sabine Hagedoren nog best wat jaren te goed, maar de kaap van 40 jaar carrière bij de VRT, dat zit er mogelijk niet in. Frank Deboosere moest op zijn 65ste stoppen, Die verjaardag viert Sabine op 26 juni 2033, enkele maanden voor dat 40ste jubileum. Maar Sabine hoor je niet klagen, zij gaat door zolang zij kan én mag. Proficiat Sabine en bedankt voor het mooie weer!

Bio van Sabine Hagedoren

Meer Over:

Sabine Hagedoren