.
Sam Gooris
donderdag 5 september 2024

Sam Gooris: “Straf dat ik daar tussen stond”

Hij was een buitenbeentje

Niet Sam Gooris maar wel Maksim en Hannah Mae werden de winnaars van de Radio 2 Zomerhit 2024. Dat Sam niet gewonnen heeft, vindt de zanger prima. Hij had het al zijn medecollega’s gegund van te winnen.

“Ik gun Maksim en Hannah deze trofee van harte. Zelf was ik allang blij dat ik erbij was. Weet je dat ik zelfs voor 't eerst in mijn leven voor 'Zomerhit' genomineerd was?! Dat was dus al een grote overwinning op zich. En ineens stond ik dan ook nog eens tussen de tien finalisten. Ik had het niet zien aankomen, maar héél plezant om dat eens mee te maken”, zegt hij in Tv Familie.

Sam was één van de artiesten van de oudere generatie die was genomineerd en dat tussen heel wat jong en straf talent. Hij zag zichzelf wel een beetje als een buitenbeentje.

“Ik vond het heel straf dat ik tussen die jonge gasten stond. Ik zou hun vader kunnen zijn, begot. Eén voor één talentjes, dat zeker. Ze hebben allemaal hun nominatie meer dan verdiend. Ik hoor én zie hen allemaal graag bezig. Van Aaron tot Maksim, van Berre tot Camille.”