.
Sam Gooris
zaterdag 1 april 2023

Sam Gooris voelt de leeftijd 

Maar hij blijft gaan 

‘Wat hebben Sam Gooris en Camille met elkaar gemeen?’ Het zou een vraag kunnen zijn uit een doorsnee Vlaamse caféquiz. Het antwoord? Beiden weten hoe het voelt om 17 optredens op een weekend af te werken.

Al dateert die periode voor Sam wel van meer dan 30 jaar geleden toen hij met ‘Marijke’ zijn eerste grote hit scoorde. Anno vandaag beperkt hij zich bewust tot maximaal twee optredens per avond, zo schrijft Gazet van Antwerpen.

Hoewel hij nog één brok energie is op het podium, kan Sam niet ontkennen dat hij stilaan het klimmen der jaren begint te voelen.

Waaraan hij dat precies voelt?

Aan zijn knieën, zo blijkt: “Als klein manneke trad ik al op als Shakin’ Stevens, die Britse rock-’n-roller van de jaren tachtig”, vertelt Sam. “Die kerel sprong altijd omhoog en landde dan lós op zijn knieën. Ik deed dat ook, terwijl ik in volle groei was. Dat zal geen deugd gedaan hebben.” Dat Sam nooit echt sportief geweest is, zal zeker ook een rol gespeeld hebben. Al is er wel één sporttak die hem wél weet te bekoren: “Cafésport, biljarten en darten.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Sam Gooris en Camille

Meer Over:

Sam Gooris Camille