.
Sara Gracia Santacreu
vrijdag 21 juli 2023

Sara Gracia Santacreu: “Ze heeft daar geen behoefte aan” 

Ze had een fijne jeugd 

Een hele tijd geleden schreef William Boeva een open brief waarin hij vertelde dat mensen met een beperking niet rondlopen op deze aardbol om anderen zichzelf beter te laten voelen. Hij is geen fan van programma’s zoals ‘Down The Road’.

De zus van ‘Thuis’-actrice Sara Gracia Santacreu heeft het syndroom van Down en ook zij wordt daar vaak mee geconfronteerd. Ook zij zou nooit deelnemen aan ‘Down The Road’.

“Femke heeft simpelweg niet de behoefte om grote grenzen te verleggen. Eigenlijk is dat een symptoom van geluk, hé: het betekent dat ze innig tevreden is met hoe de dingen zijn”, zegt Sara in Humo.

Sara, Femke en hun broer hadden een warme, veilige jeugd. Alles voelde heel makkelijk aan. Tot Sara ouder werd. Dan kwam het besef dat haar ouders een zware tijd hadden doorgemaakt.

“Mijn zus heeft een hartprobleem en heeft veel tijd in het ziekenhuis doorgebracht. Maar ik heb daar nooit iets van gemerkt: onze ouders waren er voor hun drie kinderen. Ik ben niet opgegroeid in een gezin waar de aandacht zich rond één kind bundelde en de anderen het met de restjes van de rest moesten doen. Er was warmte in overvloed.”