.
Sarah De Koster
zondag 2 juni 2024

Sarah De Koster: “De liefde voor muziek was effe weg” 

Ze had andere prioriteiten 

Na een toch wel succesvolle carrière verdween Sarah De Koster wat uit de spotlights en werd het behoorlijk stil rond de zangeres. Sarah bleef wel zingen, maar haar prioriteiten lagen plots anders.

Sarah beviel van dochter Josefien en op dat moment raakte Sarah iets minder gebeten door de muziek dan de jaren ervoor. Zij wilde op dat moment vooral heel graag bij haar dochter zijn.

“Ik was er ook al vroeg ingesmeten, ik stond al van mijn twaalf jaar op een podium. Muziek werd ineens bijzaak, het was effe weg. Ik werk al enkele jaren voor de stad Leuven, maar ik ben ook altijd blijven optreden hoor, onder meer met De Corsari's (met Roel Vanderstukken, nvdr) en Straffen Toebak (met Wouter De Clerck, nvdr). Maar nu kriebelt het toch om de draad van mijn solocarrière weer intenser op te pikken”, geeft ze toe in Dag Allemaal.

En toen kwam plots ‘Sing Again’ op haar pad. Toch heeft het een niets met het ander te maken en was ze al voor het voorstel van VTM bezig met nieuwe muziek.

“Voor ze me vroegen was ik al enkele maanden bezig met de herlancering van mijn carrière. Ik had al plannen om iets nieuws uit te brengen en Sarah weer op de kaart te zetten. Ik heb lang moeten nadenken of ik er wel écht op zat te wachten om een jury nog eens een oordeel over mij te laten vellen.”