.
Sarah Hertens, Filip Geelen en Wim Slabbinck in Blind Getrouwd
donderdag 14 september 2023

Sarah Hertens uit ‘Blind Getrouwd’: “Het begint pas na de uitzending”

De koppels moeten volhouden

Het is nog spannend afwachten of er dit jaar koppels voortkomen uit het nieuwe seizoen van’ Blind Getrouwd’. Psychologe Sarah Hertens heeft er in elk geval al veel vertrouwen in.

Ook in het vijfde huwelijk dat op VTM Go zal komen, heeft ze het volste vertrouwen. Momenteel zijn ze nog volop bezig met de screening.

“Iedereen doorloopt dezelfde procedure als bij ‘Blind Getrouwd’. Het is hectisch, maar het gaat ook sneller, omdat we gerichter zoeken. Voor ‘Bind Getrouwd’ moeten we met kandidaten uit een stapel van duizenden inschrijvingen beginnen te puzzelen. Voor ‘Het vijfde Huwelijk’ hebben mensen zich al kandidaat gesteld als één van de drie singles”, legt ze uit in Humo.

Persoonlijk hoopt Sarah dat ze iemand vinden voor Karen. Daarmee zouden ze het eerste lesbische koppel krijgen in het programma. En hopelijk blijken de andere koppels even succesvol te zijn als Florence en Jiri vorig jaar.

“Een tv-programma als ‘Blind Getrouwd’ blijft een speciale omgeving. Het is een intense eerste date waarin alles in een paar weken tijd wordt gebald. We zeggen ook altijd tegen de duo’s: ‘Het begint pas na de uitzending’. Maar Flo en Jiri zijn het voorbeeld van hoe je het best aanpakt. Je mag gewoon niet uitgaan van een coup de foudre op je huwelijksdag.”

Bio van Sarah Hertens