.
Sarah Puttemans
donderdag 4 januari 2024

Sarah Puttemans: “Het kan zo’n giftig medium zijn”

Maar ze maakt zich ook een beetje schuldig

Wanneer we social media openen de dag van vandaag, dan zien we alleen maar perfecte mensen met perfecte lijven. Helaas is dat niet de realiteit. Niet iedereen voldoet aan het schoonheidsideaal en dat is voor heel wat jongeren, mannen en vrouwen moeilijk te accepteren.

Ook Sarah Puttemans weet dat sociale media een grote invloed heeft op hoe mensen naar zichzelf kijken. Zelf ziet Sarah er erg knap uit en er zullen ongetwijfeld veel meisjes zich aan haar willen spiegelen.

“Het kan zo’n giftig medium zijn. Het is misschien vreemd dat ik dat zeg, want het is mijn job, maar we laten ons zelfbeeld veel te veel afhangen van wat we online zien. Terwijl sociale media meestal de “beste” beelden tonen, die bovendien vaak ook nog bewerkt zijn. We zien veel Photoshop en zelfs bepaalde facetune-apps, die gezichten volledig bewerken met één klik. Daarnaast zijn we ook nog eens heel gemeen voor elkaar, waardoor wie wel echt durft te zijn, de grond wordt ingeboord”, vertelt ze in Flair.

Sarah maakt zich natuurlijk zelf ook een beetje schuldig door zelf de perfecte foto’s op Instagram te plaatsen.

“Die kritiek krijg ik vaak. Maar ik maak er nooit een geheim van dat ik honderden foto’s maak om daar dat ene beeld uit te kiezen. Dat is ook de reden waarom ik ben beginnen vloggen. Ik wil tonen wie ik écht ben. Ik film mezelf als ik ’s ochtends opsta en nog niet geschminkt ben of wanneer ik uitslag en koortsblazen heb. Ik heb me daar echt over moeten zetten.”

Bio van Sarah Puttemans

Meer Over:

Sarah Puttemans