.
Viktor Verhulst en Sarah Puttemans
zondag 7 januari 2024

Sarah Puttemans: “Hopelijk voelen mensen zich nu niet meer vreemd”

Ook zij heeft haar struggles

Wie Sarah Puttemans de eerste keer ziet, ziet een knappe verschijning, een vrouw die voldoet aan het ideaalbeeld dat onze maatschappij heeft gemaakt. Maar achter die knappe vrouw zit soms ook een onzeker iemand, iemand die ook zijn struggles heeft.

“Mensen hadden vroeger echt een verkeerd beeld van me. Ze gaven me al heel snel de stempel “oppervlakkig” en schreven zelfs dat ik een bitch ben. Terwijl iedereen die me goed kent, weet dat ik dat totaal niet ben. Dankzij mijn vlogs leren mensen de persoon achter die foto’s beter kennen”, klinkt het in Flair.

Sarah wil laten zien dat ook zij een slechte dag kan hebben, en kan worstelen met acne. Ze wil laten zien dat ook zij haar bovenlip laat waxen en dat dat niet abnormaal is.

Puttemans probeert taboes te doorbreken en kaart issues aan waarover vrouwen nog wat schaamte hebben.

“Bijvoorbeeld de haartjes op de bovenlip. Ik heb donker haar, dus het is logisch dat ik ook daar donkere haartjes heb. Ik merk dat veel mensen worstelen met zulke dingen, die eigenlijk doodnormaal zijn. Door als influencer te tonen dat ik dat ook heb, voelen ze zich hopelijk niet meer vreemd of anders en beseffen ze dat ze zich daar absoluut niet voor hoeven te schamen. Ik zie pas echt een meerwaarde in sociale media als we het gebruiken om elkaar te helpen met tips en tricks, dat is zo waardevol! Al kan ik maar voor één iemand het verschil maken, dan heeft het al geloond.’”

Bio van Sarah Puttemans

Meer Over:

Sarah Puttemans