.
sasha rosen , davy gilles
donderdag 28 september 2023

Sasha Rosen: “Hij wil altijd nieuwe uitdagingen”

Sasha Rosen: “Hij wil altijd nieuwe uitdagingen”

Het is niet leuk om te beseffen dat je kind niet graag op deze aarde rondloopt. Beau, het zoontje van Sasha Rosen en Davy Gilles is heel slim, maar vindt de wereld maar niks. En dat brengt heel wat uitdagingen met zich mee.

Sasha en Davy bezochten met hun zoon al verschillende psychologen en kindercoaches en zo ontdekten de twee dat Beau HSS heeft. Dat staat voor High Sensation Seeker, hoogsensitief dus.

“Hij is als een chauffeur die op de gas- en de rempedaal tegelijk wil duwen. Beau gaat steeds op zoek naar uitdagingen en is een echte perfectionist. Die combinatie botst. Het heeft lang geduurd voor ik begreep wat er mis met hem was. Al vind ik ‘mis’ een fout woord: het heeft ook veel bijzondere en mooie kanten”, zegt Sasha in de podcast ‘Schone Vrouwen’ en in Tv Familie.

Het besef bij Rosen kwam toen ze het boek ‘Temperamentvolle kinderen’ van Eva Bronsveld las. Dat bracht haar een ‘aha’-momentje.

“Toen ik dat begon te lezen, leek het helemaal over Beau te gaan. Ik ontdekte dat er heel veel kinderen zoals Beau zijn en ik zie ze nu vaak om me heen. Op straat, aan de schoolpoort, bij vrienden,… Maar mensen hebben er te weinig aandacht voor.”