.
sasha rosen , davy gilles
dinsdag 10 oktober 2023

Sasha Rosen: “Ik ging teveel van mijn eigen opvoeding uit”

Dat was niet de juiste manier

Sasha Rosen en Davy Gilles hebben het behoorlijk moeilijk gehad met hun zoon Beau. Hun zoon had last van een wisselende gemoedstoestand en dat vroeg heel wat aanpassingen binnen het gezin. Vooral bij haarzelf en Davy vroeg het aanpassingen.

“Vroeger ging ik te veel uit van de opvoeding die ik zelf heb gehad. Toen ik klein was, moest ik mijn bord leegeten. Wie braaf was, werd daarvoor beloond. Zo werkt het niet bij Beau. Beloningen interesseren hem niet”, legt Sasha uit in de podcast ‘Schone Vrouwen’ en in Tv Familie.

Sasha heeft geleerd om te onderhandelen met haar zoon en dat is een oplossing die best goed werkt. Ze heeft ondertussen geleerd dat het geen nut heeft om haar mening door te drukken.

Sinds 1 september gaat Beau naar het eerste middelbaar en naar school gaan, dat is geen pretje voor de jongen. Hij begrijpt niet dat hij naar school moet als er dingen zoals Google bestaan.

“Hij wil zijn eigen interesses volgen. Daarom hebben we hem in het lager naar een freinetschool gestuurd. Die vertrekt vanuit de interesses van het kind. Nu volgt Beau daltononderwijs, op een kleinschalige school met tweehonderd leerlingen. Maar het liefst zou hij gewoon stoppen met school en gaan werken.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Sasha Rosen

Meer Over:

Sasha Rosen