.
Dieter Coppens samen met Seppe Nobels en Anouck de Bruijn
woensdag 17 april 2024

Seppe Nobels onthult nieuwe plannen

Klinkt goed!

Het laatste jaar is er voor chef Seppe Nobels heel wat veranderd. Zijn restaurant Instroom is niet meer gevestigd aan de Antwerpse haven, maar ligt nu wel in de Mutsaardstraat dichtbij de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.

Seppe wist dat zijn restaurant er maar tijdelijk zou gevestigd zijn, maar ze hebben het er uiteindelijk toch 3 jaar kunnen volhouden in plaats van 3 maanden.

“En begin dit jaar heb ik in Mechelen een soortgelijk verhaal opgestart. We weten dat het Onze-Lieve-Vrouwe-gasthuis in de Keizerstraat waar we nu onze intrek hebben genomen met het opleidingstraject in de toekomst een kankercentrum zal worden. Maar ook daarna gaan we door met het project, op een andere plek”, zegt Nobels in Story.

Ook dit keer kiest de chef voor een historische plek met een ziel. Een plek met veel emotie en verhalen. Met behulp van de keukengeheimen en recepten van de voorouders gaan ze aan de slag om nieuwe Belgische klassiekers te creëren. En dat met lokale ingrediënten van bij ons.

“En de bezoekers kunnen in Mechelen genieten van een premium culinaire ervaring, een wandeling door zes verschillende ruimtes in het oude ziekenhuis. We vertellen de verhalen van die mensen, en zes beeldende kunstenaars ondersteunen die visueel. Ons uitgangspunt is daar soortgelijk als in Antwerpen: anderstalige mensen meenemen in een traject waar ze een keukenopleiding volgen en ook Nederlandse les krijgen op de werkvloer.”

Bio van Seppe Nobels

Meer Over:

Seppe Nobels