.
Sergio
woensdag 14 september 2022

Sergio’s dochter schrijft een boek, maar overtuigt hem niet

Hij is geen fan

De dochter van Sergio blijft meestal liever uit de spotlights. Nu ze een eigen boek heeft geschreven over veganistisch koken, stapt ze wat meer op de voorgrond en wil ze meer mensen overtuigen om tot de levensstijl over te gaan.

Wie ze niet kan overtuigen is papa Sergio. Maar hij is trots op zijn dochter, dat wel. Zijn dochter had vroeger last van overgewicht, maar sinds ze vegan eet is ze ook tien kilo lichter.

“Ik weet als geen ander hoe het voelt om te worstelen met je gewicht. Vanaf mijn achtste begon ik te verdikken. Ik at heel graag en was niet bezig met mijn gewicht. Pas in mijn puberteit wou ik er goed uitzien. Ik ging op mijn zestiende op dieet, met het gekende jojo-effect”, vertelt ze aan Story.

Steffi heeft vanalles geprobeerd en haalde ooit de 60 kilo. Maar echt gelukkig was ze niet. Ze was te obsessief bezig met haar eten.

“Ik telde toen elke calorie. Het scheelde zelfs niet veel of ik had een eetstoornis. In 2018 ben ik me dan gaan verdiepen in vegan voeding na een reis naar Hawaï, waar vegan gerechten meer zijn ingeburgerd. Eerst at ik minder vlees, en daarna ben ik gestopt met eieren en kaas. In het begin was dat een grote aanpassing, maar gaandeweg heb ik geleerd om goesting te krijgen in vegan gerechten.”