Shannah Zeebroek (Mijn Restaurant): “Ik wilde niet in de horeca terechtkomen”
In ‘Mijn Restaurant’ leren we Shannah Zeebroek kennen als de sommelier van dienst in de jury. Maar oorspronkelijk is ze leerkracht van opleiding en heeft ze zelfs een tijdje les gegeven.
“Ik wilde juist zoveel studeren om níet in de horeca terecht te komen. Dat was voor mij vroeger niet meer dan een bijverdienste, tot ik mijn intussen ex-echtgenoot Willem Hiele ontmoette. Hij werkte op dat moment als patissier in een restaurant en droomde ervan een eigen zaak te starten. In 2012 hebben we die droom samen waargemaakt. Ons restaurant groeide zelfs uit tot een sterrenzaak”, zegt ze in Tv Familie.
Tijdens de voorgaande seizoenen van ‘Mijn Restaurant’ hebben we geleerd dat een sterk concept een must is om overeind te blijven. Daar kan Shannah zich wel in vinden.
“Het concept is allesbepalend. Als ondernemer moet je weten waar je naartoe wilt. Daarom zie ik het in 'Mijn Restaurant' als mijn taak om de kandidaten te inspireren. We zijn allemaal ooit ergens begonnen, vaak helemaal vanuit het niets. Het draait om je buikgevoel volgen, want horeca is geen theorie. Je moet kunnen relativeren en vooral: het écht graag doen. Anders kun je er beter mee stoppen.”