.
Sieg De Doncker
zaterdag 14 januari 2023

Sieg De Doncker: “Ik straal wellicht pure agressie uit”

Maar in het echt is hij héél anders!

In Familie speelde Sieg De Doncker booswicht Koen Peyskens. Hij werd intussen uitgeschakeld in de serie. Dat die heftige rol, niet in zijn kleren kroop, blijkt uit een gesprek met Story.

Sieg wordt wel eens met zijn personage Koen verward. Zo was er een vrouw die hem herkende op restaurant en zei: ’Jij bent wel niet zo’n lieve man’. “Ik heb het geluk dat de mensen me al kennen van voor Familie”, lacht de acteur. “Ze weten dat ik een peperkoeken hart heb.”

Sieg denkt dat hij met zijn donkere haar en zware wenkbrauwen gemakkelijk voor de heftigere rollen wordt gecast. “Ik straal wellicht pure agressie uit”, grapt hij in Story.

Het was voor Sieg niet altijd even makkelijk om in de huid van de slechterik te kruipen en daarna snel de knop om te draaien. “De emoties die ik moest neerzetten, gingen van heel kwaad zijn naar smekend huilen. Dat kruipt in je kleren. Als ik een hele dag boos moet zijn op een set, zindert dat nadien toch nog wat na”, verklapt hij.

Met Sandrine André had Sieg trouwens een fantastische tegenspeelster. “Ze heeft me ontzettend hard geholpen, want op acteervlak was ik een groentje”, geeft de acteur toe in Story.