.
Sieg De Doncker en Sandrine André
zondag 21 januari 2024

Sieg De Doncker: “Ik vond dat een compliment wanneer ze scheef keken”

Hij had de ambitie niet

In ‘Familie’ speelde Sieg De Doncker tot een tijdje geleden de rol van Koen Peyskens. Zijn personage was niet bepaald een lieverdje en Sieg werd heel vaak aangesproken over zijn rol.

“Ik vond het een compliment dat ze me op straat scheef bekeken. Echt grove negatieve reacties heb ik echter niet ervaren. Ik had die best kunnen plaatsen, maar de meeste kijkers beseffen echt wel dat het om een fictief personage gaat. Bij 'Familie' heb ik veel geleerd, vooral van Kürt Rogiers en Sandrine André. Ik vind dat ik daar ben gegroeid als acteur. Ik leer gewoon graag. En ik kan best tegen kritiek. Dries Vanhegen is nog zo'n topper en hij stuurt me nu bij 'Milo' soms bij. Maar nooit met een belerende vinger”, klinkt het in Primo.

Acteren was nooit echt de ambitie van Sieg, maar hij is er nu toch in gerold. En het smaakt in elk geval naar meer. Toch heeft hij niet echt een carrièreplanning in het achterhoofd.

“Totaal niet. Ik heb nooit een plan gehad, en dat zal er ook nooit komen. In feite was ik nog niemand toen ik destijds gevraagd werd voor een auditie voor 'Helden'. Ik was juist afgestudeerd en had nog geen werk. Een vriendin van me werkte voor het productiehuis achter het Ketnet-programma en heeft me dan maar voorgesteld. Zo is van het één het ander gekomen. Ik geniet ervan, maar ben realistisch genoeg om te beseffen dat een tv-carrière ooit gedaan kan zijn.”