.
Sieg De Doncker in Familie - aflevering 7108
vrijdag 13 januari 2023

Sieg De Doncker: “Ik wilde vooral partnergeweld in beeld brengen”

Hij was niet de liefste in ‘Familie’

Wanneer mensen naar een soap kijken, vergeten die ook wel al eens snel dat het allemaal maar fictie is. De acteurs in kwestie krijgen soms heel wat te verduren en dat alleen maar omdat hun personage iets heeft gedaan dat niet ok was.

Ook Sieg De Doncker kreeg af en toe zo’n reactie. Hij postte op Instagram een foto van hem en zijn tegenspeelster Sandrine André om te tonen dat zijn rol als Koen Peyskens in ‘Familie’ niet echt was en dat het allemaal maar acteren was.

“Ik postte die foto niet per se om te tonen dat het allemaal maar fictie was en dat we eigenlijk goed overeenkomen. Ik deed dat eerder op partnergeweld in beeld te brengen. Mocht je ooit in zo’n situatie terechtkomen, bel dan 1712, dat was de boodschap”, legt Sieg uit in Dag Allemaal.

Het is soms verbazingwekkend om te zien hoe weinig mensen fictie van de realiteit kunnen onderscheiden. Siegs vriendin Maureen moest het vaak voor hem opnemen en zeggen dat hij helemaal niet is zoals zijn personage.

“Als we ergens op straat lopen en er zegt iemand: ‘Ha, gij zijt die slechterik van ‘Familie’, antwoordt ze: ‘Maar in het echte leven is hij wel een brave hoor, mevrouw.’ Dan moeten ze altijd lachen.”

Download onze app voor Android of iOS