.
Sieg De Doncker
woensdag 21 februari 2024

Sieg De Doncker: “Ik zie hen niet als concurrenten”

Ze loeren om de hoek

Sieg De Doncker is 34, maar draait ondertussen wel al wat jaren mee in de media. Hij is blij met hoe het tot nu toe verlopen is, ook al is het allemaal vooral heel toevallig gebeurd.

“Voorlopig ben ik altijd van het ene naar het andere kunnen gaan, dus ik ben heel blij. Bovendien heb ik al heel wat mooie kansen gekregen. Maar we dromen altijd van meer. Ik zou graag meespelen in een film. Of een eigen programma presenteren, iets avontuurlijks met een serieuze hoek af”, klinkt het in Story.

Natuurlijk is er ook veel concurrentie van de jonge garde zoals Aaron Blommaert en Gloria Monserez. Maar De Doncker ziet dat anders.

“Ik zie hen niet als concurrenten, het zijn collega's. Het is logisch dat jong talent nieuwe kansen krijgt, dat is belangrijk voor het voortbestaan van een zender. Ik besef ook wel dat de media een heel onzekere wereld is, je weet nooit wat er komt. Bovendien moet je op het juiste moment de juiste mensen tegenkomen. Maar kijk: zolang ik televisie kan en mag doen, blijf ik het doen. En als het stopt, zoeken we wel iets anders.”