.
Silvy De Bie
zondag 11 september 2022

Silvy De Bie: “Dan leg ik het optreden even stil”

Maar dat gebeurt zelden

De artiesten die de dag van vandaag op het podium moeten staan, krijgen het soms hard te verduren. Mensen maken er tegenwoordig een sport van om bier te gooien naar de artiesten en dat gaat soms ver, heel ver.

“Mensen hebben vaak geen respect meer. Het is nooit leuk als je gehinderd wordt om je job uit te voeren. De muziekindustrie wordt blijkbaar geplaagd door enkele – ik kan het niet anders zeggen – rotte appels die het verpesten voor de ganse groep. Je moet niet blijven voor een optreden, hé. Als het niet jouw smaak is, kun je gewoon weggaan”, zegt Sylver-zangeres Silvy De Bie in Tv Familie.

Silvy staat ook al heel wat jaren op het podium, waarvan 22 met de dance-formatie Sylver. Zij heeft het gelukkig nog niet zo veel meegemaakt.

“Ik heb het hooguit drie keer meegemaakt dat mensen bier naar het podium gooiden. De ‘daders’ zijn vaak uit op aandacht. Als ik zag wie het gedaan had, sprak ik die persoon daar onmiddellijk op aan.”

Silvy legde dan het optreden stil en riep door de microfoon dat iemand in de zaal aandacht nodig had. “Vertel eens waarom jij de sfeer voor de ganse zaal wil verpesten. Ik luister?’ Zo iemand op de vingers tikken is niet fijn. En je blijft de rest van het optreden op je hoede in plaats van te genieten van het zingen.”

Bio van Silvy De Bie

Meer Over:

Silvy De Bie