.
Silvy De Bie
dinsdag 30 januari 2024

Silvy De Bie: “Dat was een drama!”

Het ging niet zo goed na de operatie

Het waren enkele pittige weken voor Silvy De Bie. Ze liet in januari een ooroperatie uitvoeren en door de zware complicaties moest Silvy in bed blijven. En dat was nog niet alles. De zangeres moest ook nog eens in quarantaine om iedere vorm van infectie te vermijden.

Silvy moest zich laten opereren aan otosclerose, een ooraandoening waarbij je in extreme gevallen volledig doof kan worden.

“Ik heb de ziekte aan beide kanten. Twee jaar geleden ben ik aan mijn rechteroor geopereerd, nu was het tijd voor mijn linkeroor. Destijds is alles vlot verlopen, maar nu liggen de zaken anders. De operatie was geslaagd en alles ging goed, tot ik wakker werd”, begint Silvy in Dag Allemaal.

Silvy werd draaierig en dat had ze nog nooit meegemaakt. Niet dat ze nog nooit draaierig is geweest, maar dit was toch van een ander niveau dan ze gewoon was.

“Ik kon niet staan, zelfs niet zitten. Ik viel continu om. Mijn evenwicht was volledig weg, ik voelde me gewichtloos. Ook mijn ogen bleven draaien. 'Blijven liggen!' zeiden de dokters meteen. De eerste drie dagen heb ik in mijn ziekenhuisbed gelegen met mijn hoofd naar dezelfde kant. Bewoog ik mijn gezicht één centimeter, dan begon alles te draaien en moest ik meteen overgeven. Niets lukte: tv kijken, lezen, babbelen... Een drama.”

Bio van Silvy De Bie

Meer Over:

Silvy De Bie