.
Silvy De Bie
woensdag 2 februari 2022

Silvy De Bie herstelt van operatie: “”Voor mijn job is het wel belangrijk”

Het was een ingrijpende operatie

Voor veel mensen was het even schrikken toen ze op de Instagrampagina van Silvy De Bie zagen dat ze was geopereerd aan haar oor. De Bie moest onder het mes voor otosclerose. Dit betekent dat de stijgbeugels in beide oren zijn vastgegroeid door verkalking en vervangen moesten worden door protheses. Een ingrijpende operatie voor een zangeres die liever niet doof wil worden.

“Ik ben nu eerst geopereerd aan mijn linkeroor, over een jaar volgt mijn rechteroor. Het is best een ingrijpende operatie en de kleinste fout kan fataal zijn voor mijn gehoor. Daarom dat er zoveel tijd tussen de twee ingrepen zit. Maar zonder zou ik zeker doof worden”, vertelt Silvy in Dag Allemaal.

Toen Silvy de diagnose kreeg, kwam de klap hard aan. Haar gehoor is haar werkinstrument, en zonder gehoor zou haar carrière erop zitten. “Ik heb de ziekte al van rond mijn dertigste, maar kreeg pas vijf jaar geleden de diagnose. Toen kreeg ik echt last. Voor iedereen is het gehoor belangrijk, maar voor mijn job is het wel echt noodzakelijk.”

Bio van Silvy De Bie

Meer Over:

Silvy De Bie