.
Silvy De Bie
zaterdag 3 februari 2024

Silvy De Bie: “Ik ben mentaal onderuit gegaan”

Ze zag het even niet meer zitten

Dat Silvy De Bie het lastig ging krijgen na haar ooroperatie, dat wist ze op voorhand. Dat het zo erg zou worden, dat had ze allesbehalve gedacht.

“Door een complicatie na de operatie: er waren oorkristallen vrijgekomen, waardoor mijn evenwichtsorgaan verstoord was. Je verliest je evenwicht en kan niets meer doen”, legt De Bie uit in Dag Allemaal.

3 dagen lang kon Silvy niks doen en niet bewegen. 3 dagen lang moest ze in bed blijven. En dat is niet makkelijk.

“Ik heb een week vastgelegen. Met een sonde om te plassen en een baxter om voedingsstoffen binnen te krijgen. Want eten lukte niet, continu moest ik overgeven. Ik werd elke dag witter en witter. Ik heb me nog nooit zo ellendig gevoeld en zo hard gehuild. Mentaal ben ik onderuitgegaan. En overal had ik pijn en was ik stijf, want ik moest constant in dezelfde positie liggen. Ik dacht: 'Als hier geen einde aan komt, word ik gek.”

Het was niet de eerste keer dat Silvy hier last van heeft gehad, ze maakte het al een keertje eerder mee tijdens een val met haar fiets. “Thuis wilde ik me omdraaien en viel ik plots op de grond. Dagen aan een stuk raakte ik niet uit mijn bed door de duizeligheid. De dokter toen wist niet wat er aan de hand was.”

Bio van Silvy De Bie

Meer Over:

Silvy De Bie