.
Silvie De Bie
donderdag 21 december 2023

Silvy De Bie: “Ik kan doof worden”

Ze moet in quarantaine

Silvy De Bie en dj Wout zijn een winning duo. Hun formatie Sylver kent nog steeds een groot succes en dat zorgt voor een samenwerking die ondertussen 25 jaar duurt. De twee kennen elkaar dan ook door en door.

Sylver heeft sinds kort een nieuwe single uit en staat voor een druk 2024. Toch zal er eerst tijd moeten worden gemaakt voor de operatie van De Bie, waarna ze twee maand in quarantaine zal moeten.

“Ik lijd aan otosclerose. Dat is een progressieve aandoening waarbij de botjes in het oor verkalken, waardoor slechthorendheid en - in extreme gevallen - zelfs complete doofheid kan ontstaan. Na de ingreep moet ik twee maanden revalideren. De eerste zes maanden mag ik sowieso niet in een vliegtuig stappen en ik mag ook twee à drie maanden niet optreden. Maar het moeilijkste? Dat wordt sowieso de quarantaine”, zegt Silvy in Tv Familie.

Een quarantaine klinkt heel drastisch, maar de zangeres moet te allen tijde vermijden dat ze een infectie op loopt.

“Als dat zou gebeuren, en ik zou zelfs maar een klein beetje ziek worden, is het mogelijk dat ik doof word. Ik zal dus zelfs in mijn eigen kot een mondmasker dragen en afstand houden van mijn huisgenoten. Dit om te vermijden dat mijn herstelproces in het gedrang komt. En álles om te voorkomen dat mijn optredens en mijn passie voor muziek in gevaar komen door mogelijke complicaties. Mijn partner zal het de komende maanden dus iéts drukker hebben met het huishouden....”