.
Sylver
zondag 5 juni 2022

Silvy De Bie: “Vroeger was ik een seut op het podium”

"Nu geniet ik veel meer en waardeer ik ons succes ook meer”

Het danceduo Sylver bestaat dit jaar 22 jaar en nu ze weer mogen optreden, stemt dat Wout Van Dessel en Silvy De Bie enorm enthousiast. Hun jubileumconcerten werden door corona noodgedwongen uitgesteld, maar de twee maken zich op om er opnieuw een lap op te geven. Dat vertellen ze in Story.

Na twee jaar stilzitten zijn ze de rust en kalmte meer dan beu. Wout en Silvy willen vooral terug knallen. “In twee jaar tijd mochten we maar drie maanden werken. De eerste twee maanden kon ik wel genieten van de rust en had ik eindelijk tijd voor een grote schoonmaak. Maar het duurde lang, té lang”, zegt Silvy over hun verplichte bankpositie.

Ze kijkt enorm uit om zichzelf opnieuw op het podium te kunnen smijten. “Geen doel meer hebben vond ik heel lastig en we zijn heel blij dat we eindelijk onze tour '20 jaar Sylver' kunnen brengen, al is het intussen 22 jaar”, lacht ze.

In al die tijd is ze zelf echt gegroeid als artieste. Een vergelijking tussen de Silvy van vroeger en de Silvy van nu, is bijna dag en nacht verschil.

“Ik ben echt 180 graden gedraaid. Vroeger was ik een seut. Ik stond heel stil, verlegen en bang op het podium. De buitenlandse optredens met grote namen als Alicia Keys waren gigantisch, maar ik besefte niet wat er gebeurde. Nu geniet ik veel meer en waardeer ik ons succes ook meer”, zegt een gemotiveerde Silvy.