.
Siska Schoeters
dinsdag 28 juni 2022

Siska Schoeters: “Goede mensen kosten geld”

Ze begrijpt het wel

De exclusiviteitscontracten van VRT hebben de tongen al serieus los gemaakt de voorbije weken. Dat de grootste schermgezichten tot 300.000 euro per jaar verdienen, dat begrijpen heel wat mensen niet. Dat er slecht 4 van de 19 schermgezichten vrouwen zijn, dat stuit al helemaal op heel wat tegenkanting.

En dat viel ook Siska Schoeters op. Zij reageerde op Instagram met een opmerkelijke reactie. Zij postte op de sociale media een stoere foto van haar vijfjarige dochter, die een vredeteken maakt.

“Ik hoop dat zij mag opgroeien in een wereld waar hardwerkende vrouwen ook aan de top staan van mooie jaarlonen”, schreef Siska erbij. En voor die reactie werd ze op het matje geroepen bij de grote baas. Ook collega Niels Destadsbader was niet zo blij met de uitspraak.

“Als je een stem hebt, mag je die gebruiken voor zaken zoals dit. Ik mag duidelijk zeggen: ‘komaan jongens, vier van de negentien, dat kunnen jullie echt niet meer maken. Die verhouding is middeleeuws. Mijn hart ligt bij de VRT, maar dit potje stinkt. Dit is beschamend”, zegt ze in Het Belang van Limburg.

Siska begrijpt maar al te goed waar de vele reacties vandaan komen, en ze snapt de publieke opinie die de VRT oproept om voorzichtiger met exclusiviteitscontracten om te gaan. “Zeker in tijden van besparingen. Maar ik ben het er toch niet mee eens. In de beheersovereenkomst staat dat de VRT impact moet hebben en dat ze moet kunnen meedraaien op commercieel niveau. Goede mensen kosten geld.”

Bio van Siska Schoeters

Meer Over:

Siska Schoeters