.
Siska Schoeters
zaterdag 6 april 2024

Siska Schoeters: “Het gaat erom wat je ermee doet”

Iedereen heeft vooroordelen

Het kan Siska Schoeters plots overvallen: een paniekaanval. Meestal bevindt ze zich dan in een kleine, afgesloten ruimte en krijgt ze ook het gevoel dat ze geen lucht meer krijgt. Om te weten waar die angst vandaan komt, heeft ze een psycholoog ingeschakeld.

“Sowieso ga ik al vele jaren naar een psycholoog. Die sessies helpen me om mezelf beter te leren kennen en bewuster in het leven te staan. Ik ga nooit rustiger zijn, maar ik ben wel gelukkiger. Ik ben van plan om het de rest van mijn leven te blijven doen. En wat die fetisjisten betreft: ik snap nu waarom mensen het doen”, zegt ze in Story.

En net dat is ook een beetje het opzet van haar programma ‘Durf te vragen’. Het is een feit dat iedereen vooroordelen heeft. Wie zegt dat dat niet zo is, die liegt.

“Maar het gaat vooral om wat je ermee doet. Ik leer van elke aflevering ontzettend veel bij, en in dit geval denk ik vooral: leven en laten leven, vrijheid blijheid. Zolang die mensen daar niemand kwaad mee doen, is er echt geen probleem. Er is zoveel onverdraagzaamheid, maar als je een babbeltje slaat met die mensen, krijg je een heel ander beeld.”

Bio van Siska Schoeters

Meer Over:

Siska Schoeters