.
siska schoeters
dinsdag 23 juli 2024

Siska Schoeters: “Ze heeft er plantrekkers van gemaakt”

Dat mochten ze niet van haar

Siska Schoeters is een van de leading lady’s van de openbare omroep en dat combineert ze samen met het moederschap. Ze heeft twee kinderen Minnie en Lucien en kan alleen maar vol lof over hen praten.

“Ik heb absoluut fenomenaal geweldige kinderen. Lucien is nog maar 13, maar kent zichzelf al beter dan ik mezelf op mijn 30ste kende. Hij is erg gevoelig, maar weet heel goed dat dat ook zijn kracht is. En Minnie staat superenthousiast in het leven. Zelfs van onze gezamenlijke uitstapjes naar de Colruyt maakt ze een feest”, klinkt het bij Siska in De Morgen.

Wanneer je plots zelf kinderen moet grootbrengen, kijk je voor een groot deel naar je eigen opvoeding. Maar je wil natuurlijk ook dingen zelf anders doen, misschien wel beter.

“Waar ik mijn vader en moeder dankbaar voor ben, is dat ze van hun kinderen plantrekkers hebben gemaakt. Wij moesten altijd iets nuttigs doen. Lang in bed blijven liggen werd tijdverspilling genoemd. Daardoor heeft het lang geduurd voor ik mij op vakantie kon ontspannen. Ik vroeg mij altijd af: heb ik dit wel verdiend, heb ik er wel hard genoeg voor gewerkt? Ik probeer Lucien en Minnie wat minder calvinistisch op te voeden. Natuurlijk moeten ze zich nuttig maken. Maar ze hebben ook recht op plezier.”

Bio van Siska Schoeters

Meer Over:

Siska Schoeters