.
Siska Schoeters
dinsdag 4 juni 2024

Siska Schoeters: “Zij verdienen de meeste erkenning”

Het was heel intens

We hoeven Siska Schoeters nooit lang te missen op televisie. Ze gaat van het ene programma naar het andere en momenteel presenteert ze ‘Goed Gespeeld’. Daarin duikt ze in de wereld van de lokale competitiesport.

“Ik ben zeer trots en blij met het eind- resultaat. Het waren intense draaidagen, doordat het een grote productie was met veel verschillende personages. Het team rond mij verdient de meeste erkenning. Filmen betekende lange dagen, want sommige sporten zoals onderwater- hockey, roeien of zeilen zijn niet makkelijk te capteren. Over het filmen zelf moest goed nagedacht worden. Ik vond het enorm leuk om bij al die verschillende sportclubs - de ene al wat chiquer dan de andere - over de vloer te komen. Aan het einde van een draaiweek merkte je dat er echt vriendengroepen waren ontstaan”, zegt Siska in Het Nieuwsblad.

Siska heeft al veel programma’s mogen presenteren, maar het entertainmentaspect komt toch in heel wat programma’s terug.

“Ik mag mezelf zijn en mensen appreciëren dat. Als iemand begint te huilen omdat ze niet tegen haar verlies kan, kan ik daar een grapje over maken. De kandidaten zijn zodanig gecast dat ze daar wel mee om kunnen. Het zijn allemaal mensen die zichzelf niet al te serieus nemen. Wanneer je dat soort types bij mij zet, werkt het.”