.
Siska Schoeters
vrijdag 7 juni 2024

Siska Schoeters: “Zij zien gewoon hun moeder op het scherm”

Zij kijken niet verbaasd

Als er iemand is die zichzelf liefst niet altijd serieus neemt, dan is het Siska Schoeters wel. Zij vindt niks zo vervelend als iemand die zichzelf altijd serieus probeert te nemen.

“Ik vind het belangrijk dat, wanneer mensen ouder worden, ze zichzelf ook meer kunnen relativeren. Iedereen heeft recht op een ego dat groot genoeg is om zijn grenzen aan te geven maar wanneer iemand ervan overtuigd is dat hij de belangrijkste persoon in een ruimte is, blijkt dat meestal niet de meest aangename persoon. We zijn hier met zijn allen zo kort, hou het plezant en hou vooral jezelf plezant . Dat is iets wat ik heel belangrijk vind”, zegt Siska in Het Nieuwsblad.

Dat Siska altijd zichzelf is, bewijst de reactie van haar kinderen wanneer ze op televisie komt. Zij kijken niet vreemd op en zien hun mama zoals ze haar ook naast de televisie kennen.

“Zij denken niet 'wauw' maar zien gewoon hun moeder op het scherm. Die denken: allez ja, en dan? Mama is daar op het scherm en nu zit ze naast mij. Mag ik nog een koekje? , vragen ze. Waarop ik nee zeg.”