.
Snelle
woensdag 20 december 2023

Snelle: “Ik vind dat een gekke gedachte”

Hij is pas 28

Rapper Snelle heeft een nieuw album uit. De zanger is in Vlaanderen vooral bekend van zijn hit met Marco Borsato, maar ook van zijn samenwerking met Metejoor. Maar ook solo kan hij heel wat Vlamingen bekoren.

Zijn nieuwe album kreeg de titel ‘Achtentwintig’ en is een verwijzing naar de leeftijd van de man. Daarmee volgt hij grote sterren op als Adele, die hun album ook naar hun leeftijd hebben vernoemd.

“Ik voel dat, hoor, dat ik naar de 30 toe ga. Mijn droom om profvoetballer te worden heb ik nu ook definitief begraven. Ik voetbal wel nog als hobby. Maar onlangs kreeg ik voor het eerst last van m’n knieën. Toen dacht ik: als je 28 bent, heb je de allerfitste periode in je leven achter de rug. Drie maal 28, dat is ongeveer een leven, dus een derde heb ik al gehad. Ik vind dat een gekke gedachte”, zegt Snelle in Dag Allemaal.

Nu Snelle 28 is, heeft hij ook geen grote behoefte meer aan de rock’n roll periode in zijn leven. Elke avond in de kroeg zitten met een biertje, dat is verleden tijd.

“Deze zomer speelde ik dertig festivals, en ik ben er maar bij twee nog even blijven hangen. Ik voel dat ik langzaamaan een volwassen man word. Ik ga zelden nog echt feesten.”