.
Sofie Dumont
vrijdag 20 september 2024 12:00

Sofie Dumont: “Ik ben op mijn hoede voor het onbekende”

Er kan veel misgaan

Het leuke aan ‘De Verraders’ is dat liegen voor één keer is toegestaan. Leugens vertel je beter niet in het dagelijkse leven, maar een leugentje om bestwil is voor veel mensen nooit veraf. Behalve dan voor Sofie Dumont. Zij liegt echt nooit.

“Niet alleen omdat ik een bloedhekel heb aan leugenaars, die zijn zo laf, maar vroeg of laat komen die leugens als een boemerang terug in hun gezicht. Het is beter om slecht nieuws meteen te vertellen dan de waarheid te verdoezelen of achter te houden. Dat geef ik ook aan mijn dochter Grace mee. Ik zie het trouwens meteen aan haar gezicht als ze liegt en ik vind dat echt niet oké. Dan volgt er een hartig woordje”, zegt ze in Story.

Sofie vertrouwt heel snel mensen en dat zou haar dochter misschien ook doen. Zij mag van haar mama niet te snel een oordeel vellen over mensen die ze niet kent.

“Maar als moeder ben ik wel op mijn hoede voor onbekenden. Er lopen veel zieke geesten rond op deze aardbol. De keren dat ik Grace alleen de deur uit laat gaan, is dat met een klein hartje. Maar je moet ze laten vliegen, hé. Ze moet zich kunnen ontplooien tot de Grace die ze graag wil zijn.”