.
Sofie Dumont
zondag 11 september 2016

Sofie Dumont kookt bij Rob Vanoudenhoven thuis

Sofie Dumont kookt in de keuken én repetitieruimte van Rob.

Vanaf maandag 12 september trekt Sofie Dumont naar Tervuren, de thuishaven van tv-showbeest Rob Vanoudenhoven. Ook Robs kinderen en de muzikanten van zijn band mogen meegenieten van de culinaire verrassingen die Sofie een hele week in petto heeft.

Rob is verzot op mosterd. Op maandag 12/09 start Sofie de week met een hapje dat op zijn lijf is geschreven: maatjes met een mosterddressing. Met een glaasje druivenjenever worden de vissen binnengewerkt, de perfecte combinatie volgens Rob!

Dinsdag 13/09 leert Sofie wraps klaarmaken, een ideale en snelle hap voor ’s middags of ’s avonds. Speciaal voor Robs zoon Dries, die helemaal zot is van wraps, maakt Sofie een stoere versie met steak. Rob wordt er emotioneel van, of ligt dat aan de ajuinen?

Woensdag 14/09 droomt Rob weg naar la douce France, waar hij tijdens een vakantie verliefd werd op de delicatesse clafoutis. Sofie laat zien hoe hij zijn lievelingsdessert in no time thuis kan klaarmaken. Robs kippen Tik en Tok leveren de eieren.

Donderdag 15/09 steken zoon Dries en dochter Emma de handen uit de mouwen. Emma houdt zoals elk meisje van chocolade, dus bereiden ze heerlijke brownies met dé trots uit Robs streek: blauwe druiven. Emma is in de zevende hemel als ze haar tanden zet in de warme chocoladegebakjes.
Vrijdag 16/09 verlaten Sofie en Rob de keuken om te gaan kokerellen in de repetitieruimte van Robs band ‘Camping Esmeralda’. Het duo maakt fingerfood: potato wedges en pikante bladerdeeghapjes met chorizo. De bandleden komen graag langs om te proeven van de lekkernijen. Nadien kruipt Rob achter de bas en trakteert hij Sofie op zijn beurt op een mini-concert.

OP HET MENU
Op maandag 12/09: maatjes met avocado-komkommersalade en mosterddressing
Op dinsdag 13/09: wraps met gegrilde steak en avocadosaus
Op woensdag 14/09: clafoutis met bramen
Op donderdag 15/09: brownies met gebakken druifjes
Op vrijdag 16/09: potato wedges en bladerdeeghapjes met chorizo