.
Sofie Dumont
zondag 26 februari 2017

Sofie Dumont kookt in liefdesnestje van Stijn en Nuria

Daar zijn Stijn en Nuria weer.

Vanaf maandag 27 februari 2017 kookt Sofie een hele week met hét koppel van 2016: Blind Getrouwd-tortelduifjes Stijn Van Poucke en Nuria Gilizintinova. Zij tonen hun liefde voor elkaar én voor lekker eten, want bij de twee bon vivants gaat de liefde duidelijk door de maag! Nuria’s Russische roots geven inspiratie op donderdag, en dan komt ook Sania, de mama van Nuria, langs om het gerecht te keuren.

Sofie start de week op maandag 27/02 met typisch Vlaamse kost: stoemp met gebakken groenten en schnitzel, iets wat Stijn enorm graag lust. Nuria is geen fan van schnitzel, maar Stijn en Sofie proberen haar overtuigen, met succes! “Vanaf nu elke dag schnitzel”, lacht een tevreden Stijn.

Dinsdag 28/02 staat Nuria achter het fornuis. Zij is een salademadam en ze experimenteert samen met Sofie met zoete aardappel, inktvis en avocado, een spetterende smaakbom.

Woensdag 01/03 krijgt Sofie iedereen stil aan tafel met een sappig stukje vlees: een filet pur met witloof en frietjes. Klassieke verwennerij, maar wel een uitdaging voor Nuria, die nog nooit zelf een steak of mousselinesaus heeft klaargemaakt.
Nuria heeft Russische roots, haar familie is afkomstig uit het koude Siberië. Sofie heeft op donderdag 02/03 een lokale lekkernij op het menu staan: pirog of gevulde pastei. De spanning is te snijden in de keuken als de mama van Nuria, een expert in het maken van pirog, de pastei met spinazie, zalm en witte kool komt proeven. Valt het recept bij haar in de smaak?
Op vrijdag 03/03 is het zoete zondigdag, want dan zet Sofie – letterlijk – de kers op de taart met een zalige chocolade cheesecake. Bakken is Nuria’s dada en met deze overheerlijke chocoladebom is ze werkelijk in de zevende hemel.

OP HET MENU
Maandag 27/02: Stoemp van gebakken wortel en raap met kippenschnitzel
Dinsdag 28/02: Gevulde aardappel met inktvis en avocado
Woensdag 01/03: Filet pur met mousselinesaus, gebakken witloof en verse frietjes
Donderdag 02/03: Russische pirog met spinazie, witte kool en ricotta
Vrijdag 03/03: Chocolade cheesecake