.
Sofie Dumont
zondag 4 december 2016

Sofie Dumonts eigen culinaire jaaroverzicht

Sofie Dumont maakt van december een feestmaand.

Sofie Dumont feest! December wordt haar feestmaand. Ze blikt vier weken terug op 2016, en haalt in haar eigen culinair jaaroverzicht de lekkerste recepten van De Keuken van Sofie van het voorbije jaar terug boven. Sofie Dumont: “De ene week pak ik uit met de favoriete gerechten van de kijker, vervolgens selecteer ik mijn eigen favorieten, dan geef ik inspiratie voor de feestdagen en tot slot laat ik zien welke gerechten bekende Vlamingen, die in 2016 in de belangstelling stonden, graag op hun bord hebben. Ik denk met heel veel warmte terug aan deze gezellige opnames, vaak in familieverband. En dat gevoel wil ik graag ook blijvend overbrengen aan de kijkers.”

Sofie blikt alvast tevreden terug op 2016. De eerste maanden ontving ze nog gasten in haar eigen keuken, vanaf september ging ze elke week in de keuken van een andere bekende Vlaming koken in Sofie in de Keuken van. Ook familieleden en partners konden zo mee aan tafel schuiven.

Sofie Dumont: “Ik ben zeer blij en dankbaar dat blijkbaar heel wat - en steeds meer - jonge kijkers dagelijks hun weg vinden naar mijn recepten. Het doet me deugd om bijvoorbeeld ook online en op social media te merken dat we met z’n allen danig aan het bakken, braden en koken zijn gegaan en dat het programma inspirerend werkt. Het is een echt succes en dat maakt me happy. Ik hoop dat de trouwe fans ook zullen genieten van de recepten tijdens de feestmaand. Voor nieuwe recepten geef ik graag rendez-vous in het voorjaar.”

Van maandag 05/12 tot vrijdag 09/12 bundelt ze in De Keuken van Sofie de favorieten van de kijker, de gerechten die online via VTM Koken het meest zijn geraadpleegd.

05/12: Tagliatelle met scampi en currysaus, met Dina Tersago
06/12: Appelbeignets met cider, met Nico Sturm
07/12: Ovenschotel met kabeljauw, met Evi Hanssen
08/12: Moussaka uit Kreta, met Paul Michiels
09/12: Heerlijke chocoladetaart, met Axl Peleman

Van maandag 12/12 tot en met vrijdag 16/12 brengt Sofie haar eigen favorieten.

12/12: Gemarineerde zalm met quinoa, met Eva Daeleman
13/12: Notenbrood, worstenbrood en mosselsoep, met Wim Opbrouck
14/12: Rogvleugel, witloof en veldslastoemp, met Cath Luyten
15/12: Tortilla's met merguez, met Sean Dhondt
16/12: Wafels van de bomma, met Louis Talpe

Van maandag 19/12 tot en met vrijdag 23/12 maakt Sofie het ideale kerstmenu. Elke dag een nieuwe gang. Op maandag begint ze met aperitiefhapjes, vrijdag eindigt ze met het dessert.

19/12: Aperitiefhapjes, met Christoff
20/12: Krabcocktail, met Roel Vanderstukken
21/12: Gevulde kalkoen, met Rani De Conick
22/12: Tongrolletjes, met Filip Peeters
23/12: Crème brulée, met Vincent Banic

Van maandag 26/12 tot en met vrijdag 30/12 kookt Sofie met een paar bekende mensen die iets bijzonders meemaakten of presteerden in 2016.

26/12: Gevulde pastaschelpen met kreeft, met Olympisch Zilveren-medaillewinnaar Pieter Timmers
27/12: Chocoladebiscuit met mascarponemousse, met zangeres en presentatrice Laura Tesoro
28/12: Escargots in bladerdeegje, met Nicole en Hugo
29/12: Kalkoenrollade met appeltjes en peertjes, met rijzende ster Olga Leyers
30/12: Onbijtmuffins met pompoen, met kersverse mama Clara Cleymans

Meest recente foto’s van Sofie Dumont, Dina Tersago, Evi Hanssen, Paul Michiels, Axl Peleman, Eva Daeleman, Wim Opbrouck, Cath Luyten, Sean Dhondt, Louis Talpe, Christoff, Roel Vanderstukken, Filip Peeters, Vincent Banic, Pieter Timmers, Laura Tesoro, Nicole & Hugo, Olga Leyers en Clara Cleymans: