.
News Image

Sofie in de koets met Willy Naessens

Sofie Dumont sluit haar succesvol seizoen af bij Willy Naessens.
Sofie Dumont duikt voor de laatste keer dit jaar in de keuken van een BV: van maandag 28 november tot vrijdag 2 december kookt ze voor zwembadkoning en topondernemer Willy Naessens. Als Sofie aankomt, treft ze hem – hoe kan het anders – in zijn zwembad. De drukbezette Willy heeft niet veel tijd om te koken, dus een kok aan huis is voor hem een droom. Uiteraard kan ook zijn vriendin en toeverlaat Marie-Jeanne deze week niet ontbreken!

Maandag 28/11 maakt Sofie het lievelingsbeleg van Willy: filet americain of préparé. Ze geeft er een draai aan en schotelt hem toast kannibaal voor. Wordt dit zijn nieuwe favoriet? Willy moet de sla zwieren en heeft daar een merkwaardige methode voor…
Willy is een zoetebek, maar heeft diabetes en moet dus oppassen met suiker. Op dinsdag 29/11 maakt Sofie dus een supersimpel suikerarm dessert: broodpudding met appel en karnemelk. Terwijl het sappige gebak in de oven staat, trakteert Willy Sofie op een rondleiding door zijn streek in één van zijn paardenkoetsen.

Woensdag 30/11 is het women only in de keuken, want dan maakt Sofie met Marie-Jeanne een eenvoudige ovenschotel met koolvis, rijst en tomatenpesto.

Donderdag 01/12 geeft Sofie alvast kookinspiratie voor de feestdagen. Op het menu staat everzwijn en hert met veenbessen, eekhoorntjesbrood en kroketten. Er komen ook lapjes spek aan te pas en die komen van Willy’s eigen charcuteriebedrijf. Ook dochter Veerle komt proeven van de feestschotel, zo weet ze meteen wat er met Kerst op tafel zal staan!

Vrijdag 02/12 kiezen Willy en Sofie voor een exotisch gerecht: pikante gamba’s van eigen bodem, maar op Griekse wijze gemaakt. Willy is ondertussen zo zelfzeker geworden in de keuken dat hij dit keer het voortouw neemt. Marie-Jeanne is onder de indruk: “Dit heb ik nog nooit gezien!”.

OP HET MENU
Op maandag 28/11: toast kannibaal
Op dinsdag 29/11: broodpudding met appel en karnemelk
Op woensdag 30/11: ovenschotel met koolvis, rijst en tomatenpesto
Op donderdag 01/12: everzwijn en hert met veenbessen en eekhoorntjesbrood

Bio van Sofie Dumont en Willy Naessens