.
Sven De Ridder
zaterdag 4 oktober 2014

Sofie kookt met 'Beste Kijker' Sven De Ridder

Hoe goed is Sven in de keuken?

Sofie weet het wel te smaken dat ze wekelijks wordt bijgestaan door een souschef, en ook de kijker weet die wekelijkse kookgast wel te appreciëren. Met een marktaandeel van 28,6% op VVA 18-54 en gemiddeld 236.000 kijkers (live +6) in de week van 22 tot 26 september behaalde De Keuken van Sofie haar hoogste weekscore ooit. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 oktober 2014 is het aan de Antwerpse acteur Sven De Ridder om zijn kookkunsten bij te schaven in De Keuken van Sofie.

De goedlachse sinjoor van het Echt Antwaarps Teater heeft mooie culinaire jeugdherinneringen. Zo werd er in de herfst vaak wild gegeten ten huize De Ridder. Grootmoeders keuken stond centraal, want de bomma van Sven woonde in bij het gezin. Op maandag 6 oktober maakt Sofie een stoofpotje van everzwijn dat ze eerst gemarineerd heeft in rode wijn. Als ze er nadien ook de pastinaak, wortelen en verse vijgen uit de oven aan toevoegt, gaan de smaakpapillen van Sven ‘wild’ te keer.

Sven De Ridder houdt helemaal niet van paddenstoelen en look. Op dinsdag 7 oktober maakt Sofie voor hem toch een velouté met paddenstoelen, look en rookworst. Hoewel Sven zich kostelijk amuseert tijdens de bereiding, vergaat het lachen hem vanaf het moment dat hij de maaltijd voorgeschoteld krijgt. De vraag is of de smaak hem zal kunnen overtuigen.

Nog vreemder dan de ingrediënten die Sven niet graag eet, is het ingrediënt dat hij wél graag en quasi bij alle gerechten eet: ketchup. Op woensdag 8 oktober maakt Sofie voor hem homemade ketchup samen met een vers gemaakte cordon blue met quinoa. De wortels mag Sven zelf klaarmaken en meteen blijkt dat hij ze graag eet met suiker…veel suiker.

Op donderdag 9 oktober gaat Sofie met haar gast op kooktrip. Sven bewaart een bijzondere herinnering aan een gerecht dat hij ooit at in Bourgogne. Terwijl ze aan het kokkerellen zijn, vertelt Sven over zijn naaktscène in een nieuwe film. Sofie laat zich door dit ‘pikante’ verhaal niet van de wijs brengen, maar krijgt Sven wel zelf stil wanneer hij het buideltje van verse zalm, jonge spinazie en aardappelschijfjes op zijn bord ziet liggen.

Op vrijdag 10 oktober staat de zoete zonde centraal. Sofie is dolgelukkig wanneer ze hoort dat Sven een echte zoetebek is. Ze maakt een taartje met Svens favoriet: pindakaas. Hij bekent zelfs dat hij die regelmatig eet op boterhammen met daar bovenop, jawel, een goede scheut ketchup. Dat laatste zal Sofie niet in de taart gebruiken, maar wel een heerlijke chocoladesaus met vers gemaakte gemberroom.

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM om 18.05.

Op maandag 06/10: Op Grootmoeders wijze – Stoofpotje van everzwijn met pastinaak, vijgen en pommes duchesse.
Op dinsdag 07/10: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? – Velouté van paddenstoelen, rookworst en gebakken bloemkool.
Op woensdag 08/10: Lievelingsgerecht - Cordon bleu met homemade ketchup, quinoa en wortel.
Op donderdag 09/10: Op reis - Buideltje gerookte zalm, spinazie en aardappelschijfjes.
Op vrijdag 10/10: Zoete zonde - Taart met pindaboter, chocoladesaus en gemberroom.