vrijdag 10 oktober 2014
Sofie maakt maatjes in De Keuken van Sofie
Volgende week is niemand minder dan Jelle Cleymans de centrale gast...
Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 oktober 2014 deelt Sofie de keuken met nieuw jong gezelschap: zanger en acteur Jelle Cleymans. Onlangs schitterde Jelle nog in de loopgraven van de spektakelmusical 14-18, vanaf maandag 13 oktober zal hij hopelijk ook schitteren achter het fornuis van De Keuken van Sofie.
Net zoals Jelle de kijker meeneemt naar het verleden in de musical 14-18, neemt Sofie hem op maandag 13 oktober mee naar het verleden voor een gerecht uit grootmoeders keuken. Jelle zat regelmatig in het café waar zijn bomma ’s middags de heerlijkste gerechten uit haar kookpotten toverde. Eén daarvan was een pittige jagerskip met puree, een echte klassieker die Sofie heel graag voor hem klaarmaakt.
De immer goed gemutste acteur krijgt op dinsdag 14 oktober een gerecht voorgeschoteld met ingrediënten die hij niet lust. Het blijkt voornamelijk de aparte structuur van sint-jakobsvruchten en avocado te zijn waar Jelle het moeilijk mee heeft. Sofie maakt met deze ingrediënten toch een stevig gekruide, Oosterse wontonsoep. Zou de goedlachse Jelle ook na het proeven blijven glimlachen?
Op woensdag 15 oktober tovert Sofie hoe dan ook terug de smile op het gezicht van haar gast, want dan is het culinair feest voor Jelle. Hij is verzot op jonge haring, in de volksmond beter gekend als maatjes. Meestal hapt hij ze meteen weg met wat vers gesnipperde ajuin. Sofie maakt ze vandaag klaar met een verse tartaar van boontjes en zoete roze pompelmoes. Na de eerste hap begint Jelle spontaan te zingen van culinair genot.
Op donderdag 16 oktober hangt er een vakantiesfeertje in de tv-keuken. Sofie maakt immers het gerecht dat haar gast ooit voorgeschoteld kreeg in een groezelige barak op een strand in het zonnige Tenerife: gebakken sardines met patatas bravas. “De beste sardines die ik ooit had”, klinkt het bij Jelle. Sofie brengt Jelle terug naar de Spaanse stranden en maakt voor hem knapperige sardines met gebakken aardappeltjes, overgoten met een heerlijke tomatensaus.
Op vrijdag 17 oktober is Sofie vastberaden om haar nieuwste kookmaatje over te leveren aan haar specialiteit: de zoete zonde. Jelle blijkt verzot te zijn op alle soorten cake. Hij maakt ze regelmatig zelf, maar is niet altijd even gelukkig met het eindresultaat. Sofie toont hem hoe hij een eenvoudige en tegelijk overheerlijke cake met appel, peer en zeste van appelsien maakt. Voortaan geen mislukte cakes meer in ‘de keuken van Jelle’, met dank aan Sofie.
DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM OM 18.05
Op maandag 13/10: Op Grootmoeders wijze – Jagerskip met gespoten aardappelpuree.
Op dinsdag 14/10: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? – Wonton van sint-jakobsvruchten en avocado.
Op woensdag 15/10: Lievelingsgerecht - Maatjes met tartaar van boontjes, roze pompelmoes en yoghurt.
Op donderdag 16/10: Op reis - Gebakken sardines met patatas bravas.
Op vrijdag 17/10: Zoete zonde - Rum-rozijnencake met appel, peer en zeste van appelsien.
Net zoals Jelle de kijker meeneemt naar het verleden in de musical 14-18, neemt Sofie hem op maandag 13 oktober mee naar het verleden voor een gerecht uit grootmoeders keuken. Jelle zat regelmatig in het café waar zijn bomma ’s middags de heerlijkste gerechten uit haar kookpotten toverde. Eén daarvan was een pittige jagerskip met puree, een echte klassieker die Sofie heel graag voor hem klaarmaakt.
De immer goed gemutste acteur krijgt op dinsdag 14 oktober een gerecht voorgeschoteld met ingrediënten die hij niet lust. Het blijkt voornamelijk de aparte structuur van sint-jakobsvruchten en avocado te zijn waar Jelle het moeilijk mee heeft. Sofie maakt met deze ingrediënten toch een stevig gekruide, Oosterse wontonsoep. Zou de goedlachse Jelle ook na het proeven blijven glimlachen?
Op woensdag 15 oktober tovert Sofie hoe dan ook terug de smile op het gezicht van haar gast, want dan is het culinair feest voor Jelle. Hij is verzot op jonge haring, in de volksmond beter gekend als maatjes. Meestal hapt hij ze meteen weg met wat vers gesnipperde ajuin. Sofie maakt ze vandaag klaar met een verse tartaar van boontjes en zoete roze pompelmoes. Na de eerste hap begint Jelle spontaan te zingen van culinair genot.
Op donderdag 16 oktober hangt er een vakantiesfeertje in de tv-keuken. Sofie maakt immers het gerecht dat haar gast ooit voorgeschoteld kreeg in een groezelige barak op een strand in het zonnige Tenerife: gebakken sardines met patatas bravas. “De beste sardines die ik ooit had”, klinkt het bij Jelle. Sofie brengt Jelle terug naar de Spaanse stranden en maakt voor hem knapperige sardines met gebakken aardappeltjes, overgoten met een heerlijke tomatensaus.
Op vrijdag 17 oktober is Sofie vastberaden om haar nieuwste kookmaatje over te leveren aan haar specialiteit: de zoete zonde. Jelle blijkt verzot te zijn op alle soorten cake. Hij maakt ze regelmatig zelf, maar is niet altijd even gelukkig met het eindresultaat. Sofie toont hem hoe hij een eenvoudige en tegelijk overheerlijke cake met appel, peer en zeste van appelsien maakt. Voortaan geen mislukte cakes meer in ‘de keuken van Jelle’, met dank aan Sofie.
DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM OM 18.05
Op maandag 13/10: Op Grootmoeders wijze – Jagerskip met gespoten aardappelpuree.
Op dinsdag 14/10: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? – Wonton van sint-jakobsvruchten en avocado.
Op woensdag 15/10: Lievelingsgerecht - Maatjes met tartaar van boontjes, roze pompelmoes en yoghurt.
Op donderdag 16/10: Op reis - Gebakken sardines met patatas bravas.
Op vrijdag 17/10: Zoete zonde - Rum-rozijnencake met appel, peer en zeste van appelsien.