.
Staf Coppens en Luna
woensdag 18 september 2024

Staf Coppens: “Dat wordt opnieuw een relatietest”

Niet makkelijk

Verhuizen naar Zweden was al geen gemakkelijke beslissing, maar ook nog eens verhuizen in Zweden was niet zo makkelijk. Staf Coppens en zijn gezin zijn verhuisd naar Karlstad en dat vooral voor de kinderen.

De woning van het gezin is nu een pak kleiner dan dat waar ze eerst woonden, en dan moet er bij een verhuis natuurlijk al eens iets weggegooid worden omdat het niet mee kan naar de nieuwe woning.

“Ik kan makkelijker dingen weggooien dan mijn vrouw Monique. Dat wordt dus opnieuw een relatietest: wat mag weg en waaraan hechten we emotionele waarde? Dat gaat gepaard met de nodige discussies en meestal moet ik het onderspit delven. En we maken het altijd snel weer goed”, lacht Staf in Story.

Maar waar ze nog het meest aan moeten wennen, is de verandering van omgeving. Ze wonen niet langer in een prachtig natuurgebied, maar in een wijk tussen allemaal andere gezinnen.

“Vanuit de tuin - die ook een stuk kleiner is, want we wilden minder onderhoud - hebben we nog wel een mooi uitzicht, maar we zijn niet meer omgeven door meren en bossen. Daar staat tegenover dat als we 's avonds op restaurant willen of nog naar de winkel moeten, we geen uren meer in de auto zullen zitten. In de buurt is ook een squashzaal, en ik squash enorm graag.”

Bio van Staf Coppens

Meer Over:

Staf Coppens