.
Mathias Coppens en Staf Coppens in De Code van Coppens
woensdag 21 december 2016

Staf Coppens heeft bijna-doodervaring

Wat is aan de hand met Staf Coppens?




De kerstsfeer zit er al dik in bij de broers Coppens. Op donderdag 22 december tonen ze hoe de wetenschap kan helpen om het op en top gezellig te maken in huis, of in dit geval, in hun studio. Want bij Kerst hoort… haardvuur en sneeuw. Maar wat als je geen open haard hebt thuis? En de kans op een witte Kerst is uiterst klein, dus met die sneeuw zit het ook al niet mee. Mathias en Staf tonen hoe je met tortilla chips vuur kan maken in huis, en zorgen voor een instant kerstgevoel in de studio door sneeuw te maken van pampers.



Maar de broers zouden niet Coppens heten, als ze na dit vleugje romantiek en gezelligheid, niet opnieuw de stoere man in zich naar boven zouden halen. Te beginnen bij een stunt in de hoogte, want van alle kijkersvragen die Het Lichaam van Coppens kreeg toegestuurd, kwam er één wel heel vaak voor: kan je een mens laten meevliegen met een drone? Mathias Coppens en zijn broer Staf gaan meteen aan de slag om een megadrone te maken. Eentje waar Mathias kan gaan onder hangen, in de hoop van de grond te geraken.



“De voorbije vier seizoenen heeft Mathias al een aantal bijna bijna bijna-doodervaringen achter de rug, maar het wit licht heeft hij nog niet gezien”. Hoog tijd vindt Staf Coppens, om eens uit te zoeken hoe dat nu écht zit. Neuroloog Steven Laureys leidt een onderzoek naar de ervaringen van mensen die in een coma hebben gelegen om te weten te komen welke ervaringen zij opdeden toen ze buiten bewustzijn waren. Mathias en Staf stellen hun lichaam ter beschikking van de wetenschap en stappen in een onderzoek waarbij Prof. Laureys en zijn team proberen om de broers het bewustzijn te laten verliezen. Geen echte bijna-doodervaring, maar op die manier krijgen hun hersenen wel enkele seconden geen zuurstof, en het is interessant om te weten wat de broers ervoeren tijdens een moment dat ze van de wereld zijn. Mathias waant zich alvast ergens helemaal anders, maar waar?



​Het Lichaam Van Coppens, donderdagavond om 20.35 uur op VTM.