.
Mathias Coppens en Staf Coppens in De Code van Coppens
donderdag 1 december 2022

Staf Coppens’ leven hing aan een zijden draadje

Hij zou het nooit halen

Of het nu als Stafke Coppens of Staf Coppens is, de presentator is altijd heel erg populair geweest. Hij begon zijn carrière als Ketnetwrapper en is sindsdien nooit meer van het scherm verdwenen.

Maar ook zijn broer Mathias Coppens is gekend. De twee waren altijd al vier handen op één buik en onafscheidelijk. Maar ze delen ook verdriet samen. Verdriet om het verliezen van hun zusje Saartje.

Maarten Coppens is de oudste broer van het gezelschap, daarna kwam Saartje, een dochter. Precies waar Agnes en Guido Coppens van droomden. Al was Saartje geen makkelijke baby. Ze huilde dag en nacht, schrijft Tv Familie.

Toen op een avond het wenen plots was gestopt, bekroop een angstig gevoel de mama van Staf en Mathias. Saartje was gestorven. Amper tien weken oud werd ze.

Staf en Mathias hebben hun zusje dus eigenlijk nooit gekend. En Staf sukkelde heel lang met hetzelfde probleem als zijn zusje. “Hij was heel ziek toen hij geboren was. Ze zeiden dat hij niet veel ouder zou worden dan vijf jaar. Hij kon niks eten, want hij was altijd ziek.”