.
Stef Vanlee
donderdag 2 juni 2022

Stef Vanlee getuigt: “Wij hebben echte drama gezien”

Hij schreef een boek over zijn ervaringen

De naam Stef Vanlee zegt u waarschijnlijk niet zoveel. Maar als u een trouwe kijker van ‘Dertigers’ bent, dan kent u Stef ongetwijfeld als ‘Scheel Steventje’. Bovendien is hij ook te zien als MUG-arts Ben Orlent in ‘Echte Verhalen: SOS112’.

En die rol is hem op het lijf geschreven want ook in het echte leven is Stef spoed- en MUG-verpleegkundige bij ZNA Jan Palfijn in Merksem. Die ervaringen wist Stef al te verwerken in een bekroonde theatervoorstelling voor scholen: ‘Fractie van een seconde’.

Maar naast acteren op televisie en in het theater brengt Stef nu ook een boek uit. In het boek vertelt hij de opvallendste anekdotes uit zijn carrière bij een breder publiek. In Dag Allemaal vertelt hij er enkele als voorproefje.

Zo blikt hij terug op zijn eerste interventie als MUG-verpleegkundige. “We werden opgeroepen voor een zwaar ongeval op de Antwerpse Ring, met vrachtwagens en personenwagens. Dat voorspelt meestal weinig goeds. Op de plek des onheils zei de brandweercommandant: ‘Jullie nemen die auto’. Het ging over een auto die helemaal geplet zat onder een vrachtwagen.”

De hoop was klein dat ze daar nog iemand levend zouden uithalen, en die vrees was terecht. “Tussen een jonge mama en papa lag op de middenconsole ook een meisje, niet eens tien jaar. Op de terugweg naar het ziekenhuis hoorden we de radio-omroepster nog waarschuwen voor dramatisch lange files, maar wij hadden het echte drama gezien.”

Bio van Stef Vanlee

Meer Over:

Stef Vanlee