.
Bestemming X
dinsdag 4 april 2023

Steffie verlaat de bus op… de vorige exit locatie van ‘Bestemming X’

Terug naar af

Maandagavond maakte de exit locatie van vorige week een tweede slachtoffer in ‘Bestemming X’. Net als Emiel, moest ook Steffie (30, Middelkerke) in het Duitse Essen de bus verlaten aan één van de grootste steenkoolmijnen van Europa. Die vormde vorige week nog de arena van een zenuwslopende finalespel, en werd ook nu - tot grote verbazing van de kandidaten - omgedoopt tot het decor van een spannende apotheose. De groep reisde namelijk twee dagen in een cirkel rond de vorige exit locatie. Iets wat Steffie ondanks enkele verborgen tips volledig ontging, want zij plaatste haar X het verst van de bestemming. “Dit was voor mij de moeilijkste exit tot nu toe, maar in deze fase van het spel is niets meer gemakkelijk”, klonk het eerder bij Steffi, die nu vlak voor de halve finale sneuvelt.

Steffie wist nochtans een waardevol voordeel in handen te krijgen. Tijdens een uit de kluiten gewassen en levensechte versie ‘wie is het’ op een geblindeerde Thalys, slaagde ze erin die éne passagier aan te duiden. Daardoor kon ze gluren uit het raam van de voortdenderende Thalys, met bestemming Frankrijk, Nederland, België of Duitsland. Dankzij een hilarische flater van Gino - die per ongeluk zichzelf uit de wagon speelde - kon zij als enige kandidaat van dit voordeel genieten.

Maar later kreeg ook Jef een gouden tip. In een mysterieuze X-box speelde hij het psychologische finalespel bikkelhard en met zijn blufkunsten zette hij de andere kandidaten buitenspel. Daar werd hij rijkelijk voor beloond: Jef mocht uitstappen op de exit locatie. Zijn mond viel open van verbazing toen die locatie hem wel heel bekend voorkwam. “Man, man, man, dit kan toch niet?”, klonk het bij een verbouwereerde Jef, die enkele dagen geleden nog op duizelingwekkende hoogte boven de beruchte steenkoolmijn in het Duitse Essen bengelde.

In de exclusieve spin-off ‘Bestemming X: Het Complot’ worden wekelijks alle verborgen tips uit de aflevering van die week onthuld, maar ook de welgeplaatste misleidingen. ‘Bestemming X: Het Complot’ is elke maandag meteen na Bestemming X te zien op VTM GO en ook op zaterdag om 23u35 bij VTM.