.
Stephanie Planckaert
woensdag 28 februari 2024

Stephanie Planckaert: “Het was de eerste keer dat ik dat meemaakte”

Dat was een uniek moment

Stephanie Planckaert blikt met een goed gevoel terug op haar avontuur bij ‘Een Echte Job’. Ze heeft veel moeilijke momenten gehad, maar ook veel mooie momenten. Ze vertelt erover in Flair.

“Het werd niet gefilmd, maar ik stond in de lift en een man begon een praatje te maken. Hij vertelde dat zijn vrouw op de afdeling naast ons lag en terminaal was. Dat kwam hard binnen. Op zo’n moment besef je dat daar dagelijks mensen sterven. Ook op mijn afdeling zag ik mensen soms heel snel achteruitgaan. Ik bleef hen nadien berichtjes sturen om te vragen hoe het met hen ging of de collega’s hielden me op de hoogte. Ik trok me dat enorm aan”, zucht Stephanie.

Het mooiste moment vond Planckaert dan weer dat ze een operatie mocht bijwonen. Het is misschien een vreemd moment om te kiezen als mooiste moment, maar ze heeft daar een goeie reden voor.

“Het klinkt misschien raar dat ik dat eruit pik, maar het zorgde voor een betere levenskwaliteit voor de patiënt en dat is toch het mooiste wat er bestaat. Bovendien was het ook de eerste keer dat mijn mentor, met wie ik meteen een heel goede band had, dat mocht meemaken. Zij was zo extatisch dat het automatisch voor mij ook een unieke ervaring was.’”

Bio van Stephanie Planckaert