.
Stephanie Planckaert, Christa Planckaert
maandag 2 januari 2023

Stephanie Planckaert: “Ik wilde hen daar niet mee belasten”

Ze kropte alles op

De familie Planckaert, het is een familie waar heel wat mensen erg jaloers op zullen zijn. De band die iedereen met elkaar heeft is zo ontzettend sterk, het is prachtig om te zien. De familie heeft dan ook geen geheimen voor elkaar.

Dat ze nu alles tegen elkaar vertellen, dat deed niet iedereen vroeger. Stephanie kropte haar problemen vroeger veel rapper op, dan ze te delen met iemand.

“Mijn ouders hadden het moeilijk en ik wilde hen niet belasten met mijn zorgen. Ik sloot mij af en reageerde soms heel defensief tegenover mama en papa. Later heb ik geleerd dat het ook anders kan: ga samenzitten, kijk elkaar in de ogen en heb het lef en de moed om eerlijk te zijn. Daar wordt iedereen beter van, jijzelf in de eerste plaats”, reageert Stephanie in Dag Allemaal.

Stephanie leert ook nog elke dag bij van haar kinderen. Soms gaat dat over de LGBTQ+-gemeenschap soms ook gewoon over het klimaat. Maar het is vooral zoon Mageno die hen onlangs een wijze les heeft geleerd.

“Hij is van school veranderd, en van Latijn naar houtbewerking. Dat was een grote stap, maar hij heeft ons duidelijk gemaakt dat hij niet zo gelukkig was in de Latijnse en liever iets wou doen dat hij echt graag deed. Ik vind het zo inspirerend dat hij op zijn leeftijd de moed heeft om voor zijn geluk te gaan. Ik denk dat wij als volwassene soms vergeten hoe dat moet: durven te kiezen voor jezelf en je eigen geluk.”