.
Stephanie Planckaert
zondag 3 maart 2024

Stephanie Planckaert: “Nooit gedacht dat het daar ook zo kon zijn”

Dat verbaasde haar enorm

Stephanie Planckaert werkt al jaren samen met haar familie en zij weten hoe het is om met elkaar samen te werken en begrijpen elkaar ook allemaal heel goed. En dat is iets wat ze niet meteen in het ziekenhuis ook had verwacht. Toch ontdekte ze tijdens ‘Een Echte Job’ dat het daar ook zo kon zijn.

“Ik had nooit gedacht dat dat in een ziekenhuis ook zo zou zijn en dat je echt een hechte kliek vormt met je collega’s. Dat team was in mijn ogen een familie die ook voor elkaar zorgde. In een sector waar toch nog steeds een nijpend personeelstekort is, namen ze met plezier shiften van elkaar over om elkaar te helpen. Ik vond dat een heel mooie omgeving om in te werken”, zegt ze in Flair.

Door de job te beoefenen heeft Stephanie enkele kwaliteiten ontdekt van zichzelf als verpleger. En ook haar mentor Kaat heeft er haar op enkele gewezen.

“Mijn mentor Kaat zei dat ik heel empathisch ben. Daardoor sla ik makkelijk babbeltjes met patiënten en stel ik ze snel op hun gemak. Ik ben verder blijkbaar nogal een strever! Ik wil het altijd heel goed doen en luisterde goed naar wat iedereen zei.”

Bio van Stephanie Planckaert