.
Stephanie Planckaert, Iluna Timmerman
vrijdag 6 januari 2023

Stephanie Planckaert: “Ze vindt dat iedereen dat kan”

Ze is erg perfectionistisch

De familie Planckaert is een familie met eigen talenten. De ene ontwikkelt zich graag in de houtbewerking, terwijl anderen dan weer liever creatiever bezig zijn met iets anders. Niemand in de familie werd ooit belemmerd om hun eigen talenten te ontwikkelen.

Stephanie Planckaert en Christopher Timmerman moedigen hun kinderen aan om te doen wat ze graag willen doen en laten zich ook vaak door hun kinderen inspireren.

“Kinderen zijn geen afkooksel van hun ouders, dat is het juist. Je moet vertrouwen in hen hebben. Iluna wil volgend jaar geneeskunde studeren in Namen. Ze gaat nu al elke zaterdag naar de universiteit om voorbereidingslessen te volgen. Ik geloof 100% in haar, hoewel ze zelf een beetje last heeft van het ‘imposter syndrome’: je weet wel, de lat heel hoog leggen voor jezelf, je eigen kwaliteiten en prestaties onderschatten en bang zijn om door de mand te vallen”, zegt Stephanie in Dag Allemaal.

Iluna blijft altijd nuchter onder alles wat ze doet, zelfs wanneer ze iets goed doet, weet ze het vaak te minimaliseren.

“Als Iluna goeie punten heeft, zegt ze: ‘Iedereen kan dat hoor, je moet gewoon goed studeren’. En als ze een prachtig liedje heeft geschreven, vindt ze het toch niet goed genoeg. Iluna is heel perfectionistisch, en da’s soms vermoeiend, vooral voor haarzelf.”

Download onze app voor Android of iOS